Erfaringer og utdannelser

Catrine og jeg driver i dag Kiee GuAb's kennel av Pumi og Skotsk terrier sammen.  

Vi begge har gjennomført 1. årig instruktørutdannelse. Catrine hos Din Hundeskole I Norge og Berit hos Klar Kommunikasjon.

I tillegg har Berit studert adferd på hund i 15 år og startet sammen med sin venn og kolega Thomas Thorvaldsen Din Hundeskole I Norge for 13 år siden, med mål om å bidra for det beste til hund og eier. Hundeskole har i dag ca 3100 ekvipasjer på kurs hvert år. 

Berit er vokst opp med hund hele livet og hatt en dyp lidenskap for dyr. 

Catrine er også aktiv med hund og hadde en grønnlandshund som desverre ikke er med lengre, han ble 13 år. Hun har kjørt hundeslede, trent lydighet og er svært aktiv med utstilling og gjeting. Catrine har vokst opp med dyr og jobber også nå i Din Hundeskole I Norge. Hun har 3 hester og egne sauer på gårdsbruket de bor slik at vi kan trene med pumiene våre.

I tillegg til at vi begge er vokst opp med hunder og andre dyr har vi studert mindfulness, tatt flere etterutdanninger, pedagogikk, NLP practikel coatch, etologi, avl, i tillegg til alle kursene vi har vert på. De er utallige: valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighet, treningsgrupper over mange år, sommerkurs, helgekurs i ro og gå pent i bånd, smeller, rundering, fuglehundkurs, jaktkurs, sporkurs, blodspor og ettersøkshund kurs over et år, utstillingskurs, triksekurs, bruks, gjerekurs mm og i tillegg har jeg undervist kurs i 15 år 3-4 kvelder i uken i tillegg til helgekurs anenhver helg. Jeg har også sammen med min venn og kolega startet vår egen instruktørutdannelse som er en 1. årig utdannelse, nå skal vi snart igang med 5 runde med fullt hus. 
Vi har også vært og studert Ulvs adferd flere ganger og sist fikk vi også studere gaupen.

Catrine har også vært en aktiv rifleskytter og som junior tok hun bronsjemedale i juniorklassen og ble skytterprinsesse. Hun har i ettertid også blitt skytterprinsesse 3 ganger til.

Det er lærerikt og sette seg inn i andres perspektiv av livet og se hva som er til det beste for andre uten at vi skal bestemme hva som er bra for andre. 

Det samme i avelsarbeidet, jeg begynte å studere pumien i 2009 og to år sener kom den første pumien hjem til meg. Og siden har vi bare fortsatt å studere hva det vil si å være oppdretter.

Jeg kommer altid til å leve for dette, bidra for dyr og deres eiere slik at vi sammen kan skape fred i verden og ønske hverandre godt uansett hva!!

I dag har vi 5 pumier hjemme hos oss og en skotsk terrier. Også har vi 2 pumi ute på foravtale.
Vi hadde 2 til på foravtale men de har hatt sine kull og er i dag overført til sine eiere. 

Det er en ære å få være oppdretter og vi vil til enhver tid gjøre vårt beste i vårt avelsarbeide som startet i 2011. 

 

Kommentarer

09.01.2022 11:52

Lise K.

Vi har vert så heldige å treffe der, så hjelpsomme, ingen kritikk og som vi koste oss den dagen. Herlige kosete hunder og masse glede omga dere dere med. Takk! Blir det pumi en gang hører du fra oss

15.12.2021 00:07

Hanne

Fantastisk Berit, setter så stor pris på all hjelp vi har fått av deg. Du stiller opp for alle uansett oppdretter og takket være deg har vi fått et lettere liv sammen med vår hund! Takk!